Wallace Myers Česká republika
Menu

Blog

Jak nepohořet - úspěch české firmy AVAPS

Posted on 19 May 2021 by Jitka Provazníková

Je možné udělat s necelou stovkou zaměstnanců a úzkou specializací díru do světa? Rodinná firma AVAPS se postupně vypracovala na lídra v oboru požární bezpečnosti. Klíčem k úspěchu jsou vlastní technologie, nikoli koupené know-how.

Křest ohněm se vyplatil

Sledovat požární zkušební laboratoř se speciální pecí, kde byste po zážehu nechtěli sedět, je fascinující podívaná dokonce i pro laiky. Znalci z oboru požární bezpečnosti dokáží takovou profesionální zkušebnu ocenit ještě mnohem víc. Ryze česká firma AVAPS ji používá k vývoji a zdokonalování svých požárních roletových uzávěrů a kouřových zábran.

Požární roletové uzávěry od českého výrobce AVAPS

Požární roletové uzávěry od českého výrobce AVAPS

Nábor do servisního týmu AVAPS

Jak se AVAPS vyšvihl mezi top výrobce

Majiteli firmy AVAPS nespadlo protipožární know-how do klína. Vše začalo prodejem, servisem a montáží požárních uzávěrů koncem devadesátých let minulého století. Postupně se z omšelých vojenských kasáren propracoval až k hypermoderním halám evropského formátu.

Významný mezník představoval v AVAPSU rok 2003, kdy firma zahájila výrobu vlastních textilních požárních uzávěrů. V následujících dvou letech rozjela také produkci kouřových zábran a zisky pak investovala do zdokonalení výrobních procesů, moderních technologií, revitalizace areálu a pochopitelně i do odbornosti svých zaměstnanců.

AVAPS provádí zkoušky požární odolnosti v akreditovaných laboratořích. Výsledkem jsou kvalitní řešení, která společnosti zajistila obrovský posun vpřed. Úzká specializace na oblast požární bezpečnosti přitom nebyla sebemenší překážkou v rozletu. V roce 2020 došlo k přechodu vedení firmy z otce na syna. Celý proces byl podpořen zkušeným koučem, díky němuž se podařilo zachovat vysokou úroveň firemní kultury a hodnot společnosti.

Ve Wallace Myers nás těší, že pomáháme růst takto úspěšné, ryze české firmě. V rámci expanze AVAPSu do Evropy právě obsazujeme post ekonomického ředitele/ky.

 

 

O autorovi

Jitka Provazníková

Jitka Provazníková, Wallace Myers, specializovaný recruitment a Executive Search

Jitka se specializuje na nábor pracovníků v oblasti engineering, ať už jde o sektor automobilového průmyslu, elektrotechnologie nebo výrobu. Díky důkladným znalostem tohoto prostředí dokáže propojovat zajímavé pracovní příležitosti s těmi správnými lidmi.

Kontaktujte Jitku

 

Share This Article