Wallace Myers Česká republika
Menu

Blog

Jak vyzrát na pondělí?

Posted on 20 October 2019

Je nedělní večer, a tak začínají proudy myšlenek inklinovat znovu k pracovnímu nasazení, které s sebou následující den přináší. Dobrou zprávou ale je, že my sami můžeme ovlivnit, kterou nohou do nového týdne vykročíme. Sepsala jsem pro vás jednoduché tipy, jak na to.

Pondělí

1. Pondělí = nový start?

Tento den v sobě nese jakousi zvláštní atmosféru, pocit, že se dá začít nanovo. Tak ho plně využijme. Neúspěchy z předešlého týdne hoďme za hlavu a pojďme se soustředit na nové a lepší příležitosti, které nám s sebou pondělí přinese.

 

2. Vstaňte včas

Předejděte maličkostem, které takový start dokážou pěkně znepříjemnit. Třeba když nedejbože zaspíte a do práce přiběhnete nenasnídaní a rozlítaní. To nezní jako ten nejslibnější začátek, že? Proto je lepší si ráno přivstat a mít časovou rezervu. Občas právě takové maličkosti, jako že se stihnete doma nasnídat nebo stihnete svůj autobus, dokáží příjemně potěšit.

 

3. Naplánujte si příjemný program (při i po práci)

Během cesty do práce máte trochu času, který se dá strávit lépe než posloucháním hudby. Pokuste se utřídit své myšlenky a projít si úkoly na tento den. Po příchodu do práce se na ně pak můžete rovnou vrhnout. Čas pak utíká mnohem rychleji. Nezapomeňte však i na výplň nepracovní části dne (tu už si samozřejmě každý namíchá dle gusta). Ať se den zakončí v minimálně stejně dobrém duchu, jako začne.

 

4. Vezměte si oblíbené oblečení

„Měl/a jsem si radši vzít ty černé kalhoty“ – je vám tahle věta povědomá? Pravděpodobně se v tomhle odstavci najdou spíše ženy. Outfit je totiž neméně důležitá část, která působí na to, jak se cítíme. Proto volme hlavně dle nálady (a počasí, i když v těchto dnech se to pomalu zdá být nadlidským úkolem – ráno kolem nuly, přes den jsou skoro letní teploty).

 

5. Běžte na oběd s kolegy

Po víkendu toho máte určitě spousty k vyprávění a s kým jiným se o to podělit? Na chvilku zapomeňte na úkoly, které vás v práci ten den ještě čekají. Dobrý pracovní kolektiv je jeden z klíčových faktorů, který ovlivňuje naši spokojenost. Proto jsou společné mimopracovní aktivity tak důležité! (A na oběd si dokáže najít čas přece každý.)

 

6. Mějte rádi to, co děláte

První myšlenka, která vám momentálně proletěla hlavou byla zajisté „Ha, klišé!“ Asi máte pravdu, nicméně pondělní vstávání do práce je samo o sobě poměrně náročnou činností, a co teprve takové vstávání do práce, která vás nebaví? To je teprve hrůza. Pokud to právě takhle máte, alespoň víte, na koho se v případě nouze obrátit. Rádi vám totiž pomůžeme najít to pravé.

 

Doufám, že vám článek minimálně zpříjemnil pracovní den (nebo snad i trochu pobavil?). A třeba od teď budete pondělí pokládat za ten nejlepší den v týdnu :-).