Wallace Myers Česká republika
Menu

Blog

LinkedIn: brána k nekonečným pracovním příležitostem

Posted on 20 December 2023 by Michaela Sekyrková

Budujte s LinkedInem expertní síť kontaktů a vlastní image odborníka. Otevře vám to mezinárodní burzu práce.

Hledání práce má většina z nás spojené s nekonečnými hodinami rozesílání životopisů a následného čekání na odpovědi. Zdá se nám to zdlouhavé, stresující a plné otázek. Proto vám poradím místo, kde najdete pracovní příležitosti z celého světa. Prozkoumejte takřka neomezené možnosti LinkedInu, kde se z hledání práce stává vzrušující dobrodružství plné nových příležitostí.

3 hlavní důvody, proč právě LinkedIn

Hledání práce by mělo být stejně snadné jako lovení Pokémonů a právě LinkedIn je tím správným průvodcem, který vám otevře bránu k profesnímu úspěchu.

  1. LinkedIn je online katalog pracovních příležitostí, kde jste na jeden klik v kontaktu s potenciálními zaměstnavateli, kteří právě hledají někoho jako jste vy.
  2. LinkedIn umožňuje síťování. Zapomeňte na nudné konference a začněte budovat své pracovní kontakty online. Na LinkedInu se spojíte s experty, kteří mají klíč k zamčeným dveřím vašich pracovních příležitostí.
  3. Využijte LinkedIn ke zvýšení vaší viditelnosti, ať posunete svou osobní značku na vyšší úroveň. Sdílejte tam své znalosti, názory a úspěchy, díky kterým začnete být uznáváni jako profesionálové v oboru.

LinkedIn - jak na to

Chcete-li, aby LinkedIn fungoval jako vaše tajná zbraň, držte se následujících pravidel.

LinkedIn: brána k nekonečným pracovním příležitostem

1. Vytvořte si dokonalý profil

LinkedIn jen ideálním místem pro virtuální životopisy. Je to pódium, kde prezentujete vaše profesní dovednosti. Udělejte proto ze svého profilu místo, které zaujme ostatní. Dejte mu kus vašeho srdce a vaše profesní jízda nabere nový směr.

Vaše fotka ať vypráví váš osobní příběh. Je to přece první věc, kterou vidí ostatní. Buďte na ní profesionální a sebejistí.

Dejte si záležet na vašem příběhu, ať vám slouží jako dokonalá profesní vizitka. Ujistěte se, že texty obsahují všechny důležité informace o vašich schopnostech, kariéře a vzdělání. Dodejte prezentaci vašeho profilu šmrnc a popište vaše know-how zajímavě a inspirativně.

2. Aktivita je na LinkedInu klíčem k úspěchu

LinkedIn není jen pasivní životopis, který vás propojí s potenciálními zaměstnavateli. Pravidelně si aktualizujte profil, šiřte přínosný obsah a komunikujte s kontakty.

Vyvarujte se nečinnosti! Naopak, sdílejte vaše nápady a komentujte trendy. Držte krok s aktuálním děním ve vaší branži. Buďte zkrátka expertem. Přidávejte infografiky a začínejte diskuse o aktuálních tématech, které vám pomohou vyniknout.

Nesledujte jen pasivně, co na LinkedInu postují ostatní. Buďte sami aktivní a snažte se také být mezi prvními, kdo reaguje na nově vypsané pracovní příležitosti.

Zůstaňte však přitom autentičtí. Způsob vašeho online sdílení totiž ovlivňuje, jak vás vnímají současní i možní budoucí kolegové a nadřízení.

3. Budujte svou síť kontaktů

Nebojte se navazovat spojení s lidmi, kteří by pro vás mohli být užiteční. LinkedIn vám otevírá vrátka do společenství profesionálů. Sledujte jejich příspěvky a komentujte je s citem pro detail. Zároveň sdílejte vaše zkušenosti.

Skutečný význam LinkedInu totiž spočívá v budování smysluplných profesních vztahů. Pozvánky na kávu nebo virtuální schůzku představují výborný způsob, jak spojení s lidmi z vašeho odvětví ještě více prohloubíte. Dejte si ale pozor, ať vašim kontaktům neposíláte spam.

4. Sociální síť funguje jako pokladnice informací

Skupiny a komunity spojené s vaším oborem jsou pro vás cenným zdrojem informací a inspirace. Diskutujte v nich, pokládejte otázky a získávejte rady od expertů ze stejného oboru.

Pro rozšíření obzorů o volných pracovních místech sledujte firmy, které vás zajímají. Získáte tím přístup k aktuálním pracovním nabídkám, novinkám v odvětví a dalším událostem. Nezapomínejte však, že i firmy mohou sledovat váš profil. Proto se vždy ujistěte, že je obsahově relevantní a profesionální.

Prozkoumat nabídky zaměstnání

Věřte si a nebojte se na LinkedInu snít

Tajemství úspěchu na LinkedInu se skrývá rovněž ve víře v sebe sama. Proto vůbec nepochybujte o tom, že na něm můžete dosáhnout splnění kariérních snů. LinkedIn vám k tomu poskytuje veškeré nástroje. Stačí je správně používat a nepolevit v odhodlání prosadit se. Nebojte se snít ve velkém a dejte do toho celé srdce. Nechte LinkedIn, ať vám otevře dveře k profesnímu úspěchu.

Teď už víte, že LinkedIn je místem, kde se vaše profesní přání stávají skutečností. Prezentujte na něm vaši práci jako svou vášeň. Utvářejte vaši profesní identitu co nejlépe, ať záříte jako hvězda. A pokud byste chtěli pomoci s hledáním vhodné práce, neváhejte se na mě obrátit.

 

 

O autorovi

Michaela Sekyrková

MisaFullNewWeb2

Michaela je primárně specializovaná na oblast řízení lidských zdrojů, a to díky dokončenému vysokoškolskému studiu v tomto oboru. Její zkušenosti v oblasti náboru pramení z praxe získané během studia. Profesionální přístup při vyhledávání talentů a organizaci výběrových řízení ji činí náležitým členem týmu, který pomáhá dosáhnout cílů v oblasti náboru.

Kontaktujte Michaelu

 

Share This Article