Wallace Myers Česká republika
Menu

Blog

Zbořme spolu hradby aneb Když vám dream job shání recruiter

Posted on 13 June 2022 by Jitka Provazníková

Doba je turbulentní a nalezení práce snů zabere týdny nebo spíš měsíce. Zjistěte, proč je to těžké a jak vám pomůže personální agentura.

Poté, co podniky zasáhla krize způsobená covidovými restrikcemi, přidaly se ještě energo krize a nepředvídatelné důsledky vojenských konfliktů. V současnosti tak platí dvojnásob, že hledání práce je práce na plný úvazek. Spousta společností je totiž nucena reagovat na dramatickou finanční situaci a jedním z úsporných opatření je optimalizace zaměstnanecké strategie.

Efektivní personální plánování má firmám v ideálním případě dodávat pracovní síly:

  • v potřebném množství,
  • s adekvátními znalostmi, dovednostmi, zkušenostmi a žádoucími osobnostními charakteristikami,
  • optimálně motivované, flexibilní a připravené na změny,
  • správně rozmístěné do pracovních míst a organizačních celků v ten správný čas a s přiměřenými náklady.

To je cíl zaměstnavatelů, ale dosahovat ho při současné míře nezaměstnanosti 3,3 % je poměrně složité. Proto se spousta firem obrací na specializované personální agentury, aby jim nábor pracovníků zajistily. Ty pak společnostem hledají zkušené odborníky, což je v interním HR časově velmi náročný proces. My jako experti na hledání a zprostředkování zaměstnání tak boříme hradby mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu.

Zbořme spolu hradby aneb, když vám dream job shání recruiter

A jak z této situace můžete profitovat vy jako potenciální zaměstnanci? Pokud chcete mít práci podle vašich představ, prospěje vám spolupráce s personální agenturou v řadě ohledů, které jsme shrnuli níže. Schopný a zkušený recruiter zvýší vaši šanci na získání kýženého pracovního uplatnění hned čtyřmi způsoby:

1. Recruiter vás propojí s nejvýhodnějšími nabídkami

Existují specializovaní recruiteři, kteří znají váš obor jako své boty. Jejich úlohou je poznat vaše dovednosti. Pak zjistí, jak funguje vaše konkrétní práce a na jaké pozici byste nejlépe uplatnili vaše know-how. Vzhledem k tomu, že jsou náboroví specialisté velmi dobře obeznámeni s technickými a osobnostními požadavky firem, dokáží přesně vyhodnotit, na jakých postech a v jakých společnostech budou vaše schopnosti využity nejlépe. Kromě toho vám poradí, jak si můžete doplnit případné mezery v některých znalostech pro lepší profesní uplatnění. Někdy to samozřejmě může být naopak, když se lidé zbytečně podceňují.

2. Zavedené personální agentury mají exkluzivní vztahy s top podniky

Pro vás jako uchazeče o zaměstnání to znamená, že váš specializovaný recruiter ví o pracovních místech, která možná ještě ani nebyla inzerována. Tak bude moci předložit váš životopis společnostem, kde chcete pracovat. V důsledku toho vám pak může být nabídnuta i úplně nová pozice, která dosud neexistovala, ale firma ji speciálně pro vás vytvořila.

3. Recruiteři vám poskytnou mzdové poradenství založené na benchmarkingu v odvětví

Vzhledem k tomu, že váš náborový specialista působí výhradně ve vámi zvoleném odvětví, má dobré povědomí o výši mzdy, kterou tam můžete očekávat. Rovněž vám dokáže poradit, co byste měli udělat, abyste si zajistili vyšší mzdu. Navíc vám konzultant ve většině případů poskytuje výhodu tím, že za vás vyjedná detaily pracovní smlouvy, které díky tomu bývají často nadstandardní.

4. Náboroví specialisté ví jako první, zda se vaše vysněná pozice právě otevřela

Dobrý recruiter je proaktivní a pravidelně si ověřuje volné pozice vhodné právě pro vás ještě předtím, než jsou oficiálně inzerovány na tradičních pracovních portálech. To znamená, že se na pohovoru dostáváte na první místo před ostatní kandidáty. Tímto způsobem budete také konfrontováni s větším počtem dostupných pozic, což vám umožní lépe si z nich vybírat.

Najdeme vám práci snů

Sečteno, podtrženo, mít na své straně odborníka na hledání práce vám přináší v podstatě jen výhody. Zvláště dnes, když se pracovní svět zmítá mezi ekonomickými dopady pandemie, neustálým zdražováním a důsledky světových konfliktů neváhejte a spojte se s našimi špičkovými recruitery ještě dnes. Ve Wallace Myers vás přesvědčíme, jak snadné může být získat dream job vhodný právě pro vás.

 

Share This Article